Lees mijn interview op Hïvancommunity

Een tijd geleden ben ik geïnterviewd door Hïvancommunity. Dat is een website waar Hindoestaanse vrouwen anno nu worden geïnterviewd. Daar staat Hïvan ook voor. Hindoestaanse vrouwen anno nu.

Mijn vriendin en vlogger zei dingen
Begin oktober zag ik dat mijn vriendinnetje Ashnadebie was geïnterviewd en ik vond dat zo goed. Ik was onder de indruk dat ze dat had gedaan. Waarom was ik onder de indruk? Omdat ik eigenlijk niet zoveel praat over mijn Hindoestaanse roots. En hoe dat mij heeft gevormd als vrouw met beperking in Nederland. En tegen welke dingen je dan aanloopt. Ik durfde dat niet. Daarom praat ik er te weinig over, maar die behoefte borrelde wel in mij. En zij deed dat gewoon

Mooie cultuur met schaduwkanten
Ik las op Hïvan zoveel dingen die ik herkende. De Hindoestaanse cultuur is enerzijds een mooie cultuur met veel respectvolle tradities enerzijds, maar anderzijds heerst er ook een zwijgcultuur en mooi doen naar de buitenwereld. Terwijl het soms echt niet allemaal zo mooi is.

Elke cultuur zijn eigen struggles
Wel wil ik benadrukken dat elke cultuur zijn minder mooiere kanten heeft. De ene cultuur is niet beter dan de andere. Ik ben als Hindoestaanse vrouw geboren in Nederland. Dus ik besta uit beide culturen. Elke cultuur heeft gewoon zijn eigen struggles.

The struggle is real
Ik las op Hïvan dat Hindoestaanse vrouwen in Nederland en Suriname koplopers zijn in zelfmoordpogingen :O. De lelijke kant van de Hindoestaanse cultuur maakt dat vrouwen zich eenzaam voelen, last hebben van extreme sociale controle en zij onderdrukken daardoor emoties. Veel hiervan herken ik en ervaar ik ook. En ik hoor en zie het ook om mij heen van andere Hindoestaanse vrouwen.

Als je er niet over praat, houdt je het in stand
Waarom praatte ik er eerder niet over? Omdat ik mijn cultuur niet wil afvallen en ook de mensen niet. En ik was dus ‘bang wat andere mensen zouden denken’. Maar het er wel over praten is belangrijk. Want, er niet over praten, houdt de giftige situatie in stand. En daarom ben ik blij dat Hïvan bestaat. Want zij geven deze vrouwen een stem. Die je niet vaak hoort en die gehoord moet worden. En Ashna en Hïvsn gaven mij het laatste duwtje. Thnx babe!

Meer over Ashnadebie

Check haar vlogs en Instagram.

Lees het interview
Dus als je benieuwd bent naar Hïvancommunity en mijn interview en de verhalen van vele andere Hindoestaanse vrouwen anno nu. Check het hier.

Volg Hïvancommunity op Facebook en Instagram
Instagram: https://www.instagram.com/hivancommunity/
Facebook: https://www.facebook.com/hivancommunity/

Lees ook:
Meer over mij en dit blog

Meer zien en weten? Volg mij ook op Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, en Snapchat ❤️

Facebook ❤️ Twitter ❤️ Instagram ❤️ YouTube ❤️ 

Snapchat: jeanettechedda ❤️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s