Fotoshoot

Ik ben Jeanette en ik heb OI… de Care4BrittleBones postercampagne

Ik ben Stijn en ik heb OI
Postercampagne: Ik ben Stijn en ik heb OI

Ken je de postercampagne: Ik ben Stijn en ik heb OI.. Deze campagne loopt nu een aantal maanden. Kijk op www.stijnstory.nl. De campagne is volledig gesponsord opgezet door de inzet van Care4BrittleBones. Al meer dan een jaar mag ik mij ambassadeur voor Care4BB noemen. Ik help mee om fondsen te werven. Een aantal jaren geleden ben ik in contact gekomen met de VOI.  Vereniging Osteogenesis Imperfecta. Ik heb OI, daar kan je meer over lezen in een ander blog.

Care4BrittleBones
Care4BB doelstelling

Care4BrittleBones
Zo ben ik ook in contact gekomen met Care4BB. Waar zij zich op richten is meer wetenschappelijk onderzoek naar OI. Ik heb heel lang geleefd alsof mij niks mankeerde, maar ben een aantal jaar geleden in contact gekomen met andere OI’ers. En hoe dat mijn leven verrijkte had ik zelf niet kunnen bedenken. Ik ben meer te weten gekomen over OI en soms denk ik stiekem dat ik dat veel eerder had gewild. Maar goed. Beter laat dan nooit. Ik leef mijn hele leven al met OI en ik weet wat dat met zich meebrengt. Heel veel positiviteit, maar ook heel veel moeilijke dingen. Mijn lengte bijvoorbeeld. Ik zie er anders uit en ik gebruik een rolstoel en andere hulpmiddelen. OI kun je niet genezen, maar ik weet wel dat kwaliteit van leven één van de belangrijkste onderdelen is voor iemand met OI. Ik heb 100+ keer iets gebroken in mijn leven. Zelf herinner ik mij de stress en pijn niet, maar ik hoor vaak genoeg verhalen van familieleden en hoe moeilijk en emotioneel het voor hen was.

Mijn ambassadeurschap voor OI
Ik hoop met mijn ambassadeurschap te laten zien wat OI’ers in huis hebben door hier verhalen te schrijven over wat ik tegenkom in mijn leven. Daarnaast help ik graag met geld inzamelen voor onderzoek dat zich richt op het lichamelijke aspect van OI, maar ook zeker op de mentale kant. Dat zeg ik omdat ik denk dat de sociaal-emotionele kant en OI een onderbelichte kant is. Wat ik mooi vind aan de stichting is dat zij mensen bij elkaar brengt die wat gemeen hebben. OI’ers hebben best veel gemeen. Eigenlijk bizar veel. De stichting is opgericht door Dagmar en Peter M. Mekking en hun vriendin Jacqueline Hornman-Huberts. Dagmar en Peter zijn getrouwd en ouders van 3 kinderen, waarvan 1 dochter met de broze botten ziekte OI. Haar naam is Sophie en ze is nu 9 jaar oud. Het duurde meer dan 25 jaar voor ik mijn OI accepteerde. En daar heeft de stichting en de vereniging een groot aandeel in gehad. Dit is mijn manier om iets te kunnen betekenen voor de stichting.

De postercampagne is voor meer bekendheid en fondsenwerving
Nu mag ik dus model staan voor de volgende ronde in de postercampagne. Super vereerd dat Dagmar mij vroeg. De reden dat ik meedoe is, omdat het een eerlijke campagne is. Niet dat je wordt neergezet zo van: “Kijk mij nou eens zielig zijn.” Integendeel. De fotoshoot werd verzorgd door Mart Boudesteijn van The White Room. Niet de eerste de beste fotograaf. Onze ontmoeting was prettig. Het klikte goed en Mart nam de tijd. We hadden van tevoren al gebrainstormd over het beeld dat we wilden neerzetten.

Barokstool fotoshoot
Barokstoel

Ik kwam met het idee van een barokstoel. En attributen zoals mijn hockeystick, een kroontje en een bal. Omdat ik rolstoelhockey. En dat contrast vond ik wel een leuke. Geen goede sport voor een OI’er.. maar goed. Dat is geen sport eigenlijk :S… Je moet toch wat :D.

Rish en ik
Moentje Rish en ik

Beste assistentie die ik had kunnen wensen
Ik had mijn vriendinnetje mee, omdat dat toch net iets gezelliger is en om foto’s voor behind the scenes te maken. Had geen betere assistentia kunnen wensen dan haar … <3.

Dus nu hebben we een serie foto’s voor de poster die je over een paar weken tegen kunt komen op straat. Meer informatie over de campagne kan je dan straks lezen op http://www.jeanettestory.nl.

 

Lees ook dit

Meer over mij en dit blog

Meer zien en weten? Volg mij ook op Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, en Snapchat ❤️

Facebook ❤️ Twitter ❤️ Instagram ❤️ YouTube ❤️ Snapchat: jeanettechedda ❤️

Ik ben Jeanette en ik heb OI
Rode outfit
Ik ben Jeanette en ik heb OI
Blauwe outfit met hockeystick
Ik ben Jeanette en ik heb OI
Rode outfit portret
Ik ben Jeanette en ik heb OI
Mart en ik

IMG_5409

3 gedachtes over “Ik ben Jeanette en ik heb OI… de Care4BrittleBones postercampagne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s