Mijn naambordje bij de McDonalds

Hij zag mij en verwachtte er niet veel van…

Mijn naambordje bij de McDonalds
Mijn naambordje bij de Mc

In 2003 ben ik begonnen met werken bij de McDonalds aan de Binckhorstlaan. Mijn moeder bedacht dit in 2001 al. Toen ik 16 werd. Ga werken voor je geld. Ik vond dat ook een goed idee en ik begon toen aan de Escamplaan in Den Haag. Ik heb daar anderhalf jaar gewerkt. Mijn contract werd niet verlengd en in 2003 heb ik gesolliciteerd bij de Binckhorstlaan in Den Haag. Ik ging daar werken, omdat ik geld wilde verdienen om mijn studie en dure hobby’s te bekostigen. Dat heb ik gedaan tot 2011 ongeveer. Ik heb er veel meegemaakt in die 8 jaar, maar ik wil één verhaal vertellen over wat er gebeurde toen ik iemand bij de praatpaal geld wilde besparen.

Prima idee van mijn moeder

Wat voor werk deed ik bij de McDonald’s? Ik zat op raam 1 bij de McDrive. Daar nam ik bestellingen op door de praatpaal en rekende ze af met de auto’s die dan naar het raam toe reden. Prima te doen zittend. En ik had inmiddels alle prijzen van bijna alle vaste producten in mijn hoofd. Ook de zin: ‘Goededag en welkom bij McDonalds. Mag ik uw bestelling?’ En ik probeerde altijd de beste deal voor de mensen te bieden. Ook al vond mijn manager dat maar niks. LEKKER BOEIEND :P…

Raam 1 McDonalds
Raam 1 McDonalds

Chagrijnig en geïrriteerd kwam hij betalen

Het was denk ik eind 2010 dat er een meneer met zijn gezin een bestelling kwam doen. Ik stelde voor dat een andere samenstelling voordeliger was voor hem, omdat alles los bestellen duurder was. Maar dat wilde hij niet. Ik probeerde het op een andere manier uit te leggen, omdat ik dacht dat hij mij niet helemaal begreep. Hij bleef erbij dat hij het niet hoefde. En ik liet de bestelling maar staan hoe hij het had besteld. Want hij is de baas. Toen kwam de meneer bij het raam. Ik kon zien dat hij nog geïrriteerd was van ons gesprek bij de praatpaal. En toen kwam het. Hij maakte een opmerking. Hij zei: ‘Jij moet een financiële opleiding doen joh, zo slim ben jij.’ Ik keek hem aan en er ging van alles door mijn hoofd. Ik weet namelijk dat veel mensen soms een beetje neerkijken op als je bij de McDonalds werkt. En ik kon aan zijn toon merken dat hij het een beetje sarcastisch bedoelde. En ik dacht: OH NO HE DID NOT JUST SAY THAT!?

Raam 1 McDonalds
Raam 1 McDonalds

Studeren, werken en werken

Ik keek hem aan. En ik antwoordde rustig: Beste meneer, een financiële opleiding is niets voor mij. Ik werk hier voor 15 uur in het weekend. Doordeweeks studeer ik aan de Erasmus Universiteit, want ik zit in het schakeljaar voor toelating tot de master Media & Journalistiek. En ook, werk ik, als ik geen colleges heb, 20 uur bij Achmea communicatie in Zeist. Hier aan de kassa doe ik er dus bij. Maakt u zich geen zorgen om mij. Je zag zijn ogen groter worden bij elk woord dat ik uitsprak. En hij begon ongemakkelijk zijn geld erbij te pakken. Je moet je voorstellen dat hij niet kon zien dat ik ook nog klein ben en in een rolstoel zit. Dan zou hij denk ik helemaal flauwvallen. Hahahaha. Voordat hij wegreed zei hij maar: Nou dan ben je wel goed bezig. Succes verder. Ik bedankte hem. Voor het inzicht dat hij mij gegeven had. Ik was namelijk helemaal niet bezig met wat ik allemaal nog meer deed. Ik deed het gewoon. En omdat hij het vroeg, dacht ik erover na. Moet je nagaan hé. Hij zag mij en verwachtte er niet veel van. Triest eigenlijk…

Lees ook: Werken bij de McDonalds was één grote datingshow…

Lees ook dit

Meer over mij en dit blog

Meer zien en weten? Volg mij ook op Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, en Snapchat ❤️

Facebook ❤️ Twitter ❤️ Instagram ❤️ YouTube ❤️ Snapchat: jeanettechedda ❤️

10 gedachtes over “Hij zag mij en verwachtte er niet veel van…

  1. Wauww wat een geweldige reactie gaf je hem en ook nog zo beleefd en netjes.. vind knap van je dat je dat zo rustig en netjes doet.. Ik ben vaker bij de mac donalds geweest en ben vaak door je geholpen je bent gewoon een leuke beleefde meid.. Ik heb zoveel respect voor je hoe je door het leven gaat en je gewoon lekker doet waar je zin in hebt een grote voorbeeld is dat!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s